Anne Kukkohovi - Laatuaikaa yksin ja yhdessä

Työmatkat ovat kuuluneet Anne Kukkohovin arkeen jo uran alkuvaiheista lähtien. Mallivuosinaan Anne kiersi maailman metropoleja. Tällä hetkellä maailmalle vie yrittäjyys oman kosmetiikkamerkin, Supermoodin, parissa. 

Työn puolesta matkustaminen ei kuitenkaan aina ole ollut Anne Kukkohoville pelkästään iloinen asia: ”Poikani ollessa pieni olivat työmatkat minulle henkisesti rankkoja. Pienempänä hän kärsi allergioista ja astmasta. Kuin tilauksesta hän sairastui usein juuri työmatkalle lähdön häämöttäessä. Olen joutunut perumaan monta kertaa reissuun lähdön tai järjestämään paluuni kotiin aiottua aikaisemmin. Välillä olen tullut suoraan lentokentältä Lastenklinikalle valvomaan pienen potilaan sängyn vierelle.” Matkoille Anne pakkaa edelleen lapsen askartelutöitä tarha-ajoilta – tyynyliinan sekä ”Mamma-pussin”. Näin lapsi on aina vahvasti läsnä mihin tahansa työ Annen viekin.

Laatuaikaa yksin ja yhdessä

Suhtautuminen työmatkustamiseen on muuttunut lapsen vartuttua. Nykyään työmatkat tarjoavat Annelle myös paljon kaivattuja omia hetkiä kiireisen arjen keskelle. Piipahdukset taidenäyttelyissä, ikkunaostoksilla tai spa-hoidoissa töiden teon lomassa tasapainottavat työpäivän sykettä. Erityisesti kun aikataulu on tiukka, on huolehdittava omasta palautumisesta:

”Kun haluan hemmotella itseäni, huonepalvelu huutaa hoosiannaa. Nautin myös pitkistä kylvyistä, kasvonaamioista ja musiikin kuuntelusta. Tällöin keskityn vain itseeni, enkä märehdi työasioita”.

Viime vuosien aikana Anne on pakannut työmatkalle mukaan myös yhä useammin perheensä. Tällä tavoin työtapaamisten päätyttyä on tiedossa mukavaa yhteistä aikaa perheen kanssa. Viime vuonna minulle tarjoutui upea, yli kuukauden mittainen työmatka Yhdysvaltoihin. Inspiroivan työkeikan varjopuolena olisi ollut pitkä aika erossa perheestäni, joten päädyimme lähtemään reissuun koko perheen voimin. Los Angelesissa ollessamme vietimme muun muassa ikimuistoisen perhepäivän Manhattan Beachilla nauttien upeasta rantatunnelmasta ja hyvästä ruoasta.”

Välillä Annen perhe on lähtenyt mukaan Lontooseen Supermoodin kansainvälistymisen tiimoilta. Tiedossa oli lukuisia työtapaamisia, mutta myös yhteisiä hetkiä perheen parissa. ”Koen, että poikani pääsee näkemään eturivistä aika realistisestikin, minkälaista on yksityisyrittäjyys. Sen, kuinka kovan työn takana menestys todellisuudessa on. Mutta toisaalta myös ne upeat, jopa glamourinhohtoiset hetket, jolloin ahkeruus palkitaan.”

Omaa hyvinvointia ei kannata unohtaa Helsinki-Vantaalle

Anne antaa toisessa haastattelussaan vinkkejä hyvinvointiin ja jaksamiseen sekä duunimatkalle Lontooseen. Sieltä löytyy muuten yksi paikka, jota Anne ei halua missata yhdelläkään reissulla. Käy katsomassa mikä.

Mielenkiintoisia haastatteluja ja videoita yksinäisyydestä Maaret Kalliolta sekä turvallisuudesta Jarno Limnélliltä

Olemme julkaisseet Maaret Kallion ajankohtaisia haastatteluja ja koskettavia videoita työkseen matkustajan hyvinvoinnista ja yksinäisyydestä. Käy tsekkaamassa, aihe on erittäin ajankohtainen: Kun ikävä valtaa mielentunnetaidot sekä liikematkustajan hyvinvointi.  Jos olet kiinnostunut työkseen matkustavan turvallisuudesta, käy kuuntelemassa Jarno Limnéllin loistava videohaastattelu ja vinkit. 

Yksinäisyys koskettaa joskus jokaista - myös työkseen matkustavia

Olemme mukana taistelussa yksinäisyyttä vastaan. Yhteisöllisyys ja toisten huomioiminen ovat osa palvelufilosofiaamme, ja siksi haluamme jakaa matkustajille vinkkejä työssä ja työmatkalla jaksamiseen, helpompaan ja mukavampaan elämään, joka inspiroi myös arkena. Tavoitteenamme onkin tulla Suomen parhaaksi palveluyritykseksi.