
Suomalaisen liikematkustajan tie Helsingistä Aasian metropoleihin käy nyt entistä runsaampien vaihtoehtojen kautta. Marraskuun alussa Finnair avasi lennot Pekingin upouudelle Daxingin lentokentälle, ja maaliskuussa on Tokion Hanedan vuoro. Nauti siis valikoimasta, mutta ole tarkkana, että päädyt oikealle kentälle.
Finnairin Suomen myynnistä ja globaaleista strategisista asiakkuuksista vastaava johtaja Sari Fairchild (kuvassa) kertoo, että uudet kentät ovat osa yhtiön Aasian-kasvustrategiaa. – Fokuksemme on Aasian suurkaupungeissa, joten kun uusi hieno lentokenttä avataan avainmarkkinallamme Kiinassa, olemme toki mukana kehityksessä.
Pekingin kaksi kenttää eivät suinkaan sulje toisiaan pois. Tuttu Peking Capital -lentokenttä, johon Finnair edelleen liikennöi päivittäin, sijaitsee lähempänä kaupungin keskustaa. Syyskuun lopussa 2019 avattu Daxingin megakenttä taas sijaitsee 46 kilometriä kaupungin eteläpuolella ja kattaa näin hyvin kohteet Pekingistä etelään. Toisaalta kentältä hurauttaa helposti Pekingin keskustaankin huippunopealla juna+metroyhdistelmällä.
Daxingin kentästä on muodostumassa Kiinan sisäisten lentojen tärkeä risteyspaikka, kun mm. China Southernin ja China Eastern Airlinesin keskittivät maan sisäisiä lentojaan Daxingin kentälle. Siellä siis suomalaisetkin matkustajat vaihtavat kätevästi maan sisäisille lennoille. Kun siis varaat jatkolentoa Kiinassa, muistathan tarkistaa, miltä kentältä se lähtee.
- Daxingin lennoilta on hyvät jatkoyhteydet niin Kiinassa kuin kotimaassakin, Sari kiittää. – Lento Helsingistä Daxingiin lähtee maanantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 17.10 eli työpäivän jälkeen, ja on perillä aamulla klo 7.10, jolloin matkustajan on helppo jatkaa aamulennolla eteenpäin. Vastaavasti paluulento lähtee maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 11.10 ja saapuu Helsinkiin klo 14.05, jolloin ehdit helposti illaksi kotiin myös muualle Suomeen.
Daxingin kenttää kiitetään sujuvaksi ja helpoksi. Se on pinta-alaltaan maailman suurin yhden terminaalin kenttä, jossa porttialueet haarautuvat kuin meritähden sakarat pyöreän keskustan ympärille. Isosta koosta huolimatta hölkkäämään ei pitäisi joutua – turvatarkastuksesta portille on maksimissaan kahdeksan minuutin eli n. 600 metrin matka.
Matkustussujuvuutta lisää huippumoderni teknologia, jota kentällä ollaan ottamassa käyttöön. Turvaportit, koneeseen astuminen ja jopa ostosten teko toimivat kasvoskannauksella, jolloin passia ja tarkastuskorttia ei tarvitse kaivaa esiin vähän väliä. Matkatavarahihnat ovat huippunopeita ja oman laukkunsa kulkua voi seurata mobiilisovelluksella.
Myös lentokoneiden pitäisi päästä nauttimaan sujuvuudesta. Koko kapasiteetissaan 100 miljoonalle vuosittaiselle matkustajalle rakennetulla kentällä tulee olemaan seitsemän kiitotietä. Tällöin kentältä voisi liikennöidä 620 000 lentoa vuodessa, mikä helpottaa myös Pekingin pääkentän ruuhkia.
Finnair liikennöi Daxingiin A330-koneilla. - Koneessa on täysi kaukolentojen tarjonta matkustajien saatavilla, Sari Fairchild kertoo. Voit satsata matkaan ja rentoutua bisnesluokan täysin makuuasentoon laskeutuvilla istuimilla. Tai työskentelet ahkerasti ja hyödynnät wifiä koneessakin. Daxingin kentällä bisnesluokan matkustajat ja Finnair Plus -tasokortin haltijat voivat hyödyntää Priority-palveluita ja loungea.
Peking Capitalin ja Daxingin lisäksi Finnairin kohteita Kiinassa ovat Guangzhou, Nanjing, Shanghai, Xi’an sekä Hongkong.