Islanti

Islanti on omalaatuinen, eksoottinen ja mystinen paikka. Harva tulee ajatelleeksi, että se on vain kolmen tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Jos tykkäät järisyttävän upeasta luonnosta, rennosta meiningistä ja olet valmis laittamaan itsesi likoon ihan konkreettisestikin, tää saari on just sulle.

Saarilla asuvissa ihmisissä on jotakin erilaista, niin islantilaisissakin. Mukavampia kavereita saa etsiä ja ne kaverit tykkää menninkäisistä ja haltijoista. Ja mistäs muualta kuin täältä löytyy ne aidot äijäparrat ja baarit.

Mikä sitten erottaa suomalaisen islantilaisesta? Futis ja usko voittamiseen. Jalkapallon MM-kisojen aikaan Islannin matsi pysäyttää helposti koko saaren. Ketteryys. Islantilaiset ovat nopeita päätöksentekijöitä ja koska täällä ei ole puita, on helpompi nähdä kauemmas. Kuorolaulu ja islantilainen musiikki. Lähes jokainen islantilainen laulaa kuorossa. Turvallisuus. Islannissa tehdään alle kaksi murhaa vuodessa. Käärmeet ja hyttyset. Niitä ei löydy tältä tuliperäiseltä saarelta. Junat. Kukaan ei twiittaa niiden myöhästelyistä, koska ratakiskot puuttuvat. Töltti ja Tolli. Töltti on islanninhevosten uniikki tapa askeltaa ja Tolli on taiteilija. Pikaruokaketjujen hampurilaiset. Ei löydy. Se on tosi omituista, koska tämä kansa rakastaa cokista. 

Greenpeacen ja Airvisualin ilmanlaaturaportin mukaan (2018 World Air Quality Report) Suomessa hengitellään maailman toiseksi puhtainta ilmaa. Vain islantilaiset vetää tässä paremmaksi. Mitä jos veisit porukkasi hengittelemään maailman puhtainta ilmaa?

"Kerran eräs ystäväni totesi, että irlantilaisia, islantilaisia ja suomalaisia yhdistää muukin kuin juomatavat. Siinä on ainoat kansakunnat, jotka ovat ylpeitä hulluista ideoista", naurahtaa Pekka Mäkinen.

"Islannissa et voi olla törmäämättä tarinoihin. Yoko Ono ja John Lennon kypsyivät Beatlesin hajoamisesta nousseeseen mediamyrskyyn. He pakenivat Islantiin ja asuivat siellä lähes puoli vuotta. He lahjoittivat kiitoksena taideomaisuutensa Reykjavikin kaupungille ja vastineeksi he halusivat Imagine Peace Tower -muistomerkin. Tämä huikean sininen valopatsas halkaisee taivaan ja yltää 4 - 5 km:n korkeuteen. Se sytytetään palamaan joka vuosi John Lennonin syntymäpäivänä 4.10. ja sammutetaan hänen kuolinpäivänään 8.12. Voit saada valonsäteen palamaan myös omaan tapahtumaasi, mutta onnistuuko se - siitä päättää Yoko Ono", kertoo Pekka.

Islannin lumovoima on tuttua myös Nordic Noir -dekkarisarjoista ja siellä on kuvattu mm. myös yksi viime vuosien suosituimmista tv-sarjoista, Game of Thrones. Kun kerran on Islantiin eksynyt, sinne kaipaa aina takaisin.

Miten Islantiin pääsee? Helposti ja nopeasti. Voit lentää Icelandairilla Helsingistä Reykjavikiin ja takaisin päivittäin ja tänä keväänä kaksi kertaa päivässä. Hyödynnä samalla reissulla "Stopover". Jos lennät Icelandairilla Keflavikin kautta Amerikkaan tai Kanadaan, voit pysähtyä Islannissa jopa seisemäksi päiväksi ilman lisämaksua ja jatkaa matkaa johonkin 24:stä eri kohteesta Pohjois-Amerikassa. Uutuuskohteina San Francisco, Dallas, Baltimore ja Kansas City. Itärannikolla kohteina mm. Montreal, Toronto, Boston, New York, Philadelphia, Washington ja Cleveland. Keflavik on muuten vaihtokenttänä mahdottoman mukava ilman ruuhkissa jonottamisia ja eksymistä terminaalissa.

Islanti on aikaisempaa edullisempi ja tilaakin on paremmin. Islannin hintataso on laskenut ruuhkavuosista ja hotelleista löytyy jälleen tilaa myös yritysryhmille. Tämä piskuinen saari hurmaa jokaisena vuodenaikana ja se on täynnä eri nimisiä tulivuoria, kuumia lähteitä, vesiputoksia ja jäätiköitä. Nappaa meidät mukaan ryhmäsi matkan suunnitteluun ja funtsitaan yhdessä sisältö.

Olisiko näistä joku sun porukan juttu?

Disconnect

Tunnetko tarvetta pysähtyä? Haluaako mielesi hiljentyä? Kaipaako ajatustesi virta suvantoja?

Sulje silmäsi ja kuvittele itsesi aavan meren rannalle vuorten juurelle. Jääkuutiot lipuvat ohitsesi. Tuuli tuivertaa hiuksissasi. Ja kuulet sen. Hiljaisuuden. Uppoat siihen ja tunnet itsesi keveäksi. Harhailevat ajatuksesi palaavat sitä ihmettelemään. Täydellistä hiljaisuutta. Kunnes myrskylintujen narina herättää sinut todellisuuteen, puuttomaan kuumaisemaan, meren kohinaan. Tunnet olosi virkistyneesi ja voimaantuneeksi. Jatkat vaellustasi mieli kirkkaana ja olet valmis synnyttämään tiimisi kanssa jotakin ihan uutta.

Löydät vain parin tunnin päässä Reykjavikistä hurmaavia kohteita, joissa tiimisi pääsee irti arjen kaaoksesta. Digitaaliset vempaimet jätetään hotellin respaan, pöytä on katettu puhtailla islantilaisilla herkkuilla ja koko jengi kuukahtaa illalla täydellisessä hiljaisuudessa. Tältä reissulta ryhmäsi palaa entistä luovempana ja energisempänä. Disconnect-kohteita käyttävät mm. pelialan yritykset. Luominen ei ole tuskaa.

Klap ugh klap ugh klap ugh!

Katosiko innostus? Vaivaako energiapula? Tekeekö tiimisi tulosta? 

Mitä jos lähtisitte etsimään kadonnutta inspiraatiota Atlantin raikkaaseen meri-ilmaan tarunhohtoiseen Islantiin. Anna jokaisen löytää omat vahvuutensa ja sytytä tiimihenki yhdessä tekemällä. Valitse jengillesi tekemistä, joka sytyttää kipinän. Karatkaa seikkailemaan jäätikölle, kiipeilemään laavaluoliin, vaeltamaan vuorille, kalastamaan tyrskyihin tai ratsastamaan sinnikkäillä islanninhevosilla. Halatkaa lopuksi valasta ja livahtakaa kuumiin lähteisiin.

Jos ulkoilma ahdistaa, löydät saarelta muutakin tekemistä. Harpa on arkkitehtuurinen ihme ja nähtävyys ilman konserttiakin, hyggeily islantilaisella villalla on kova juttu, piipahda lankakaupoissa tai yksinkertaisesti syö ja juo, sillä ruoka on maailman puhtainta. Jos tiimisi katoaa, ei hätää - ne on ehkä baarissa ja siellä menee kevyesti aamuun saakka.

Meiltä löytyy Islanti-friikkejä enemmänkin

Kun mietit seuraavan kerran, minne kannattaa ryhmän kanssa suunnistaa, soita meille tai heitä meilillä. On sitten kysymys johtoryhmän matkasta, myynnin kick-offista, luovuuden löytämisestä tai palkintomatkasta, meillä on sinulle mielenkiintoisia ideoita ja vaihtoehtoja. Mikään ei ole mahdotonta. Pirauta meille p. +358 10 826 2620 tai laita meiliä [email protected]  Meiltä löytyy Islanti-friikkejä, joilla on palava into saada matkasi onnistumaan. Lue lisää miksi sinun kannattaa pyytää meiltä tarjous seuraavasta ryhmämatkastasi - siihen löytyy monta syytä. Jos Islanti ei tällä kertaa nappaa, mitä jos livahtaisit Italiaan tai Ranskaan. Meillä on maailmalla enemmänkin ystäviä, jotka majoittavat ryhmäsi niin kuin ystävänsä. 

Mitä jos tehdään sun ryhmästä video ennen matkaa tai matkan aikana? Alla hauska vaihtoehto, jonka avulla hyppäät samalla islannin kielen saloihin. Tässä esimerkki minkälainen ryhmäsi videosta voisi tulla.