Bordeaux-Ranska

italia-ranska

Meillä on maailmalla melkoisen paljon kavereita. Tällä kertaa nostamme framille sellaisia ystäviämme,  joilla on erityinen intohimo omaan työhönsä ja jotka majoittavat sinut ja kaverisi ihan niin kuin yöpyisit omien ystäviesi luona. Tässä muutama vinkki minne kannattaa päänsä kallistaa. Se on lovee ensisilmäyksellä.

Italiassa kauneus on niin täydellistä, että väkisinkin tulee mieleen onko tämä kaikki vain lavastusta. Rantakaupunkeja, huviloita, sitruunapuita. Mihinkään ei ole kiire. Dolce far niente. Eikä mikään ole kovin tärkeää, paitsi hyvä ruoka, eleganssi - ja amoreMilano on toista maata kuin etelä. On kolme syytä jäädä sinne; goottilainen Duomo, maailman tunnetuin oopperatalo La Scala, jolla on fanaattinen vakiojengi ja kolmantena Leonardo da Vinci ja Viimeinen ehtoollinen. Kun nämä kolme Italian ihmettä päästävät otteestaan, kannattaa suunnata järvialueiden tunnelmallisiin, vanhoihin lomakaupunkeihin.

Lago Maggiore on kivenheiton päässä Milanosta ja Malpensan lentokentältä. Ystävämme famiglia Zacchera pyörittää Bavenossa hotellibisnestä jo kolmannessa sukupolvessa. Heillä on useampia hotelleja alueella ja vanhin niiistä on historiaa tihkuva Splendid vuodelta 1873. Se hurmaa kävijät ja voit ottaa koko hotellin omaan käyttöösi, täällä voit pitää jopa 150 hlön tapahtuman.

Lähde omalla paatilla auringonlaskun aikaan illalliselle Isola dei Pescatorille. Verbanon terassilta on huikea järvinäköala. Jos ryhmäsi tykkää maastopyöräillä tai vaeltaa, kannattaa jälleen nousta laivaan ja rantautua Ferioloon, joka on yksi maalauksellisimmista kylistä Lago Maggiorella. Vuoristoreitti alkaa Pallanzan keskiaikaisesta kaupungista, josta lähtee kiemurteleva aasipolku Cavandonen kylään. Jos kuntoilu ei nappaa, löytyy Lago Maggiorelta yksi maailman parhaista juustokellareista. Luigi Guffantin perhe on kypsytellyt juustojaan Aronassa jo vuodesta 1876. Tänne on päästävä.

Jos haluat tietää paremman elämän ja suorituskyvyn salaisuuden, paikalle hurauttaa Ranskan puolelta ystävämme Pauliina. Hän on liiketoiminnan kehittäjä, joka sparraa yritysjohtoa ja puhuu loistavasti mm. hyvinvoinnista, suorituskyvystä ja vastuullisuudesta. Kannattaa laittaa nimi muistiin - Pauliinan ja koko ohjelmakonseptin saat meiltä.

Toisena vaihtoehtona on lentää Milanoon tai Bolognaan ja jatkaa matkaa käsittämättömän kauniille Gardajärvelle. Salóssa asuu innostava Jaana, joka emännöi designhotelli Villa Arcadiota. Se on upeasti restauroitu, vanha kapusiinimunkkien luostari. Täällä tuntuu siltä, että olet tullut kotiin Italiaan, niin lämpimästi sinut otetaan vastaan. Näissä maisemissa voit bongata tähtiä, Lamborghineja ja Ferrareita. Jos olet ajoissa liikkeellä, voit saada omaan käyttöösi koko villan, jossa on yhteensä 18 huonetta ja sviittiä.

Mitä tahansa täällä teetkin, ympäristö antaa siihen lisävärinsä. Mitä sanot joogasta sitruunapuiden varjossa tai mindfulnessista oliivilehdossa? Jos haluat veneillä tai purjehtia, poikkea Jaanan kanssa jumalaiselle Isola del Gardalle, joka on Cavazza-suvun omistama saari. Tai ota mukaasi kunnon monot ja lähde vuorille - Alpeilla voit olla pää pilvissä.

Gardalla sininen hämärä on juuri oikean sininen ja lumoa lisää illan pimentyessä vuorien rinteillä väreilevät valot. Villa Arcadiosta ja sen ravintolasta on huikeat näköalat. Chef Astrid loihtii italialaisia herkkuja, jotka valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista. Täällä syödään todellista lähiruokaa, kilometrejä 0. Alueella tuotetaan yhtä maailman parhaista oliiviöljyistä ja korkealaatuisia viinejä, jos sinua ja ryhmääsi kiinnostaa, pääset tiloille Jaanan mukana. Sen lisäksi, että keittiöön tuo iloa värikkäät vihannekset ja auringon paahtamat hedelmät, sieltä löytyy myös oranssit sakset. Kuin kotiinsa menisi - tänne voi unohtua.

Vie porukkasi Ranskan maalle ja huokaise ”superbe, la vie est belle”. Ranska on muutakin kuin pariisilaisten stailia, Rivieran päheetä elämänmenoa tai Lyonin herkkuja. Omanlaista elämäntyyliä löytyy myös maaseudulta. Atlantin rannikon tuntumassa on Bordeaux, joka havisee historiallista tunnelmaa ja tunnetaan viinipääkaupunkina erikoisherkuistaan. Jos haluat livahtaa vähän syvemmälle, mikään ei ole niin rentouttavaa ja inspiroivaa kuin kiireetön flaneeraus kukkealla maaseudulla ja kumpuilevilla kukkuloilla. Samalla pääset kurkistamaan ranskalaisten sieluntilaan.

Ranskan maaseudulla, pienen Faurouxin kylän kupeesta löytyy Suska ja The Happy Hamlet. Suska on laittanut miehensä Nicon kanssa vuosisatoja vanhan maatilan ja kyläpahasen ihan uuteen uskoon. Täältä  löytyy ainutlaatuinen valo, loputon luonto ja vihreys, rauha, ilo ja inspiraatio, salaisia paikkoja ja erityisiä piilopaikkoja. Tässä omanlaatuisessa paikassa aika tuntuu pysähtyvän. The Happy Hamlet on keskellä ei mitään ja sieltä saat jopa nelijalkaisia uusia ystäviä. Tämän sivun kainalojutussa Suska kertoo lisää miksi kannattaa livahtaa just tähän maailmankolkkaan.

Mites sinne etelään pääsee? Finnair lentää tänä keväänä Helsingistä suorilla lennoilla lukuisiin uusiin kausikohteisiin. Kaupunkeina on mm. Ranskan Bordeaux 11.5.-14.9., jonne lennetään kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja lauantaisin sekä Italian Bologna 10.4.–18.10., jonne pääset kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Milanoon Finnair lentää kaksi kertaa päivässä ympäri vuoden. Yritysryhmille on hyvin tilaa vielä ennen lomasesongin alkua ja sen jälkeen. Vie ryhmäsi hakemaan uutta energiaa etelä-Euroopan keväästä tai vauhdita syksyä myynnin kick-offilla ihan toisenlaisissa maiseimissa. 

Kun suunnittelet reissua ryhmälle, ota meihin yhteyttä. Meillä on tarjolla muitakin pieniä ja persoonallisia majapaikkoja, jonne voit pääsi kallistaa ja jonne haluaisit todennäköisesti jäädä asumaan loppuelämäksesi. Kerro meille matkasi tarkoitus, tavoite ja ajankohta, me tehdään sulle tarjous kohteesta, sisällöstä ja ohjelmasta. Saat meiltä koko paketin, myös sparraajat ja puhujat. Jos haluat järjestää maailmalla tapahtuman, johon tulee osallistujia ympäri maailman, senkin suunnittelu ja toteutus onnistuu. Meidän tapahtumatiimi astuu silloin mukaan remmiin. Ryhmiksen Pialta, Arilta ja muilta asiantuntijoilta löytyy ideoita ja kohteita, joita et netistä välttämättä löydä. Osa vinkeistä kerrotaankin vain kohteeseen matkustaville kavereille. Täällä me ollaan. Soita tai meilaa p. +358 10 826 2620 sekä ryhmat@amexgbt.com ​Kun reissuun lähtijöitä on isompi poppoo, pienilläkin asioilla on merkitystä. Lue lisää mitä ja ketä me ollaan.

Me muualla. Ilmiannetaan myös jatkossa huippu tyyppejä, paikkoja ja ideoita. Jaettu ilo on isompi ilo. Pysy kuulolla ja seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.