vastuullisuus

Puhujat GBTFuturewatch
3.12.2018 15:08
GBTFuturewatchin teemana oli tänä vuonna vastuullisuus ja kasvu. Lavan valloittivat inspiroivalla keskustelulla (kuvassa vasemmalta oikealle) Suvi Haimi Sulapacista, Jukka Kurttila Finlaysonista, Katleena Kortesuo, Jason Geall ja Kirsi Paakkari American Express GBT:stä, Juha Järvinen Finnairista sekä Pauliina Valpas Trusted Advisorsista. Tästä keskustelusta taisi jäädä jokaiselle jano ja ymmärrys, että nyt tarvitaan tekoja. Katleena tosin muistutti, että sanatkin ovat tekoja, kunhan ne ovat totta.
SMT ja Resonaarin pojat Matkamessuilla
21.3.2018 09:36
Meillä SMT:ssä puhutaan paljon vastuullisuudesta, kuten varmasti (toivottavasti) aika monessa muussakin yrityksessä. Meillä se tarkoittaa sitä, että me haluamme olla vastuullinen työnantaja, joka pitää ihmisistään huolta ikään, sukupuoleen tai taustoihin katsomatta. Koulutusta ja mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen annetaan ihan kaikille, keinoja selvitä muuttuvien asiakastarpeiden äärellä tarjotaan kaikille. Ketään ei jätetä yksin.
GDPR tulee
20.3.2018 15:21
Matkustuspalveluihin liittyy matkustajaprofiileissa asuvia henkilötietoja, kuten nimiä ja osoitteita, passinumeroita ja matkustusmieltymyksiä. Tätä tietoa täytyy siirtää tarvittavin osin eri puolilla maailmaa palveluntuottajille, joita matkoilla käytetään. Miten me SMT:ssä olemme huomioineet tietosuojan?
Lentojen kompensointi
15.3.2018 15:25
Lentoyhtiö KLM:n CO2ZERO-kompensointipalvelu auttaa matkustajia kompensoimaan lentojensa hiilidioksidipäästöt ja sitä kautta neutralisoimaan lentonsa hiilijalanjäljen. Lue lisää ympäristötyöstä, jolla hiilidioksidipäästöjä pyritään vähentämään.
Hyvä olo Maaret Kallio
6.9.2017 12:23
"Olisi tärkeää huolehtia matkustavan työntekijän mielenterveydestä, jaksamisesta, hyvinvoinnista ja palautumisesta. Palautumisen paikkoja, taukoja, levähtämisiä ja mahdollisuuksia laskea kierroksia pitäisi olla mahdollisimman paljon ja toistuvasti myös työpäivän aikana", muistuttaa tv:stäkin tuttu Maaret Kallio. Lue lisää hyvän olon merkityksestä työmatkustajalle.
KLM and sustainability
23.5.2017 09:01
YK on asettanut erilaisia kestävän kehityksen tavoitteita kannustamaan yrityksiä pyrkimään kohti vastuullisempaa tulevaisuutta (ks. http://yk.fi/sdg). Nuori ympäristöaktivisti Ralien Bekkers haastatteli KLM:n Inka Pieteriä ja kysyi, mitä KLM tekee ympäristötavoitteidensa saavuttamiseksi. Entä mitä yksittäinen matkustaja voi tehdä?
Liikematkustajan jaksaminen
29.3.2017 13:15
Liikematkustajalle fyysisen kunnon ylläpitäminen ja arkiaktiivisuus voivat olla haasteellisia jo pitkien lentokoneessa istuttujen tuntien takia. Muukin aktiivisuus unohtuu matkoilla helposti kiireen varjolla, mutta pienetkin valinnat tekevät pitkällä aikavälillä hyvää. Lue täältä Polarin tsemppivinkit liikematkustajalle.
Valtaako ikävä joskus mielen työmatkalla?
29.3.2017 09:56
Kuplivaa glamour-elämää lentokentän loungessa vai koti-ikävää hotellihuoneessa? Harva yhdistää enää liikematkustuksen jet-set-elämäntyyliin tai ylellisiin puitteisiin. Myös väitöskirja kansainvälisen työn ja yksityiselämän yhteensovittamisen haastavuudesta osoittaa, että työkseen matkustaminen on entistä rankempaa. TV:stäkin tuttu psykoterapeutti Maaret Kallio jakaa jaksamisvinkkejä työkseen matkustavalle.
Vastuullisuusdirektiivi
17.2.2017 10:00
Eduskunta vahvisti vuodenvaihteessa EU:n ns. vastuullisuusraportointidirektiivin (Disclosure of Non-Financial Information) käyttöönoton Suomessa. Kyseinen direktiivi määrittelee yritysten ei-taloudellisten tietojen ja monimuotoisuutta koskevien tietojen julkistamisen. Mutta miten se liittyy liikematkustukseen? Koskeeko se myös sinun yritystäsi? Lue lisää.
Tämä sinun tulee tietää matkustussäännöstäsi
7.12.2016 10:56
Hei liikematkustaja! Reissasitpa sitten joka kuukausi tai vain pari kertaa vuodessa, et välttämättä osaa organisaatiosi matkustussääntöä etu- ja takaperin. Tarkista siis tietosi matkustussäännöstä ajan tasalle organisaatiosi intranetistä tai matkustusvastaavalta. Tässä avuksesi seitsemän hyvää kysymystä, jotka kannattaa kysyä.

Pages

Subscribe to vastuullisuus